Klaus Iohannis a discutat cu Nicușor Dan despre problemele Capitalei

Sursa foto: Biroul de presa Primaria sectorului 6

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, printre temele abordate regăsindu-se termoficarea, traficul, gestionarea deşeurilor, poluarea.

„O discuţie foarte bună, aplicată. Domnul primar general mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat soluţiile pe care le vede şi probleme, ştim cu toţii, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deşeurilor, la problema poluării în Bucureşti. Toate acestea sunt chestiuni complicate şi am fost foarte bucuros să văd că domnul primar general are soluţii, are abordări foarte constructive”, a afirmat şeful statului.

El a spus că unele dintre aceste probleme pot fi soluţionate cu ajutorul fondurilor europene, iar altele cu sprijinul ‘solid’ al Guvernului.

„Este evident că unele dintre aceste probleme pot fi soluţionate dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanţări potrivite, dar, în acelaşi timp, am abordat şi chestiuni pe care Bucureştiul singur nu le poate rezolva şi aş da, poate, două exemple: chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală este nevoie de o colaborare strânsă şi un sprijin solid de la Guvern şi autostrada de centură, care este vitală pentru Bucureşti, pentru a aerisi traficul. (…) Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului”, a explicat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, tot ce ţine de buna gestionare a Bucureştiului se poate rezolva în condiţiile în care municipalitatea găseşte în Guvern „un partener solid şi un sprijin solid”.

1 COMENTARIU

  1. Luminează,Doamne,municipalitatea să reconfigureze și Strada Iacob Felix și Strada Lebedei unind cele două artere într-o singură linie din Strada Gheorghe Polizu până în Bulevardul Ion Mihalache,
    lărgindu-le la 4 benzi și dotându-le cap-coadă cu trotuare pe care să se poată întâlni pietonii!Nu putem în calitate de pietoni parcurge ca lumea Strada Iacob Felix cap-coadă din cauza mașinilor staționate pe trotuare din cauza liniei de tramvai lipsite de benzi proprii mașinilor.Mai suntem nevoiți și să traversăm Șoseaua Nicolae Titulescu în două-3 etape suportând conflictele de trafic dintre mașini și tramvaie generate de lipsa benzilor proprii mașinilor pe linia de tramvai de pe Strada Iacob Felix.La capitolul ras,modernizat și extins linii de tramvai Strada Iacob Felix e mereu ocolită.De-a lungul istoriei postdecembriste a capitalei tot așa arată Strada Iacob Felix:tronsonul dintre Strada Gheorghe Polizu și Bulevardul Ioan Cuza cu piatră cubică și tronsonul dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Bulevardul Ion Mihalache cu linie de tramvai lipsită de benzi proprii mașinilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.