Carantina în localitatea Berceni a fost prelungită cu 7 zile

Carantina s-a prelungit cu şapte zile, începând de joi, de la ora 22.00, în comuna Berceni, potrivit Ordinului şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a informat Prefectura Judetului Ilfov.

De asemenea, instituția a transmis că măsura va fi ridicată în comuna Clinceni.

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni a fost adoptată joi printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, după analiza de risc privind răspândirea virusului SARS-CoV-2 în localitate întocmită de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de DSP Ilfov, în localitatea Berceni rata de incidenţă cumulată a infecţiei cu noul coronavirus calculată joi a atins valoarea de 7,66/1.000 locuitori.

Prefectura Ilfov a mai anunţat că, în urma evaluării analizei de risc privind localitatea Clinceni înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică, a fost avizată ridicarea carantinei pentru această comună, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu. În Clinceni, rata de incidenţă cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1.000 locuitori la 4,68/1.000 locuitori.

„Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/06.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Clinceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre”, mai arată Instituţia Prefectului Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.