Preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent joi şi vineri la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European. Principalele subiecte de pe agenda reuniunii au vizat negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021 – 202, Planul european de redresare economică, dar şi agrearea unui nou obiectiv climatic pentru 2030.

În cadrul întâlnirii de la Bruxelles, a mai fost analizată securitatea internă a Uniunii, fiind discutate aspecte legate de relaţiile externe ale UE, precum relaţia transatlantică, situaţia din Mediterana de Est şi vecinătatea sudică. Au fost, de asemenea, continuate discuţiile privind coordonarea măsurilor, la nivelul Uniunii, în contextul generat de pandemia de COVID-19, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Referitor la agenda externă a Uniunii, liderii au abordat în principal aspecte privind relaţiile UE cu SUA, dar şi evoluţiile din Mediterana de Est şi Vecinătatea Sudică.

Tot în această perioadă, preşedintele României a participat şi la Summitul euro în format extins. În cadrul acestui Summitului, a fost adoptată o Declaraţie a liderilor prin care este reafirmată importanţa unui răspuns economic coordonat şi rapid la provocările generate de pandemia de COVID-19, inclusiv pe baza progreselor deja obţinute privind Uniunea Economică şi Monetară şi Uniunea Bancară, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.