Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR au fost sistate!

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu privire la formarea noului Guvern și repartizarea celor mai importante funcții parlamentare, potrivit news.ro. Prin urmare, negocierile au fost sistate.

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a precizat, într-o postare pe Facebok, că negocierile s-au blocat la numele premierului. PNL îl propune pentru funcţia de prim-ministru pe Florin Cîţu, în timp ce USR PLUS îl susţine pe Dacian Cioloş.

UDMR va decide paşii următori într-o şedinţă a conducerii, programată luni dimineaţă.

Delegaţia PNL care va participa la consultările de luni de la Coroceni va fi formată din fostul prim-ministru Ludovic Orban, premierul susţinut de PNL, Florin Cîţu, vicepremierul Raluca Turcan, europarlamentarul Rareş Bogdan, deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

De partea cealaltă, delegația Alianţei USR-PLUS este formată din Dan Barna, Dacian Cioloş, Dragoş Tudorache, Cătălin Drulă şi Cosette Chichirău. Propunerea Alianței USR-PLUS pentru funcția de premier ar fi Dacian Cioloş.

Amintim că social-democrații nu au început negocieri cu nicio altă formațiune pentru alcătuirea unei majorități şi au spus că vor merge la Cotroceni cu propunerea ca medicul Alexandru Rafila să conducă un guvern minoritar PSD sau unul de uniune națională.

Alianța pentru Unirea Românilor în propune pentru funcția de prim-ministru pe Călin Georgescu, fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.