Capacități suplimentare de producție pentru ELCEN

Căldura lipsește și azi din multe apartamente bucureștene!

Și astăzi, peste 4500 de blocuri din Sectoarele 2, 3, 4 și 5 nu au căldură și apă caldă, din cauza lipsei parametrilor de livrare a agentului termic, potrivit site-ului oficial al companiei de termoficare bucureștene.
Reluarea furnizării agentului termic la blocurile afectate va avea loc gradual, până la ora 24, potrivit aceleiași surse.

Lipsa căldurii din apartamentele bucureștenilor a fost provocată de o avarie survenită la CET Sud. Avaria a fost remediată până aseară, potrivit ELCEN.

Și Compania Municipală Termoenergetica lucrează la remedierea unor avarii punctuale, una în zona Teiul Doamnei, în Sectorul 2, care afectează 15 blocuri, în Sectorul 6, pe Bd. Iuliu Maniu și Timonierului. De asemenea, se lucrează la Avaria din zona IMGB.

Capacități suplimentare de producție pentru ELCEN!

Ministrul interimar al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, anunța, vineri, după o întâlnire cu primul ministru Nicolae Ciucă, cu ministrul de Finanțe Câțu, cu prefectul și Primarul Capitalei, că va închiria capacități modulare de producție a energiei termice, pentru a ajuta CET-urile Electrocentrale București S.A. (ELCEN).

CET-urile ELCEN sunt dotate cu tehnologie din anii ’60, iar noile capacități de producție vor fi montate la CET Sud și, apoi, la CET Grozăești, pentru a încălzi apa de retur, astfel încât motoarele acestor CET-uri să nu mai fie suprasolicitate și să cedeze, a explicat ministrul Economiei și Energiei.

Nicușor Dan speră să nu se mai repete situația!

Pe de altă parte primarul Capitalei Nicușor Dan spunea, tot vineri, că, în această iarnă, se așteaptă la 10 până la 20 de avarii ale rețelei de termoficare, zilnic.
Cu ajutorul celor 20 milioane de lei primiți de la Guvernul României, însă, Termoenergetica va avea mai multe echipe de intervenție la avarii sau în zonele cunoscute cu probleme.
Nicușor Dan a recunoscut că situația din ultima săptămână și ceva, când în multe cartiere bucureștene au lipsit căldura și apă caldă, a fost cauzată de o avarie de la ELCEN.
Edilul șef al Capitalei și-a exprimat speranța că nu vor mai avea loc asemenea avarii.

Sindicatul Profesional Termoenergetica le cere tuturor politicienilor să nu mai submineze sistemul de termoficare al Capitalei!

În urma repetatelor declarații alarmiste, bazate pe neadevăruri și pe necunoașterea vădită a problemelor sistemului centralizat de încălzire, Sindicatul Profesional Termoficare București din cadrul Companiei Municipale Termoenergetica le cere tuturor politicienilor să înceteze de a mai folosi subiectul termoficării drept armă politică!

În ultimul timp, s-au înmulțit declarațiile unor politicieni, care fără a cunoaște în mod real problemele sistemului de termoficare al Capitalei – atât cele vizând partea de transport și distribuție a energiei termice, ce ține de Compania Municipală TERMOENERGETICA (CMTEB), cât și partea de producere a agentului termic, ce ține de Electrocentrale București S.A. (ELCEN), își permit să facă aprecieri, uneori cu vădită rea-intenție, cu privire la situația sistemului centralizat de încălzire.

Problemele din ultimul timp în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii au fost cauzate de avariile CET-urilor ELCEN, nu de starea rețelei de transport și distribuție a agentului termic, operată de către CMTEB, susțin sindicaliștii.

„Nu înțelegem ce interese urmăresc politicienii care denigrează, zilnic, munca grea și periculoasă a colegilor noștri, care depun eforturi supra-omenești pentru a menține sistemul în funcțiune”, spune Ioana Stoica, președintele Sindicatului Profesional Termoficare București.

În numele celor trei mii de salariați pe care Sindicatul Profesional Termoficare București îi reprezintă, le cerem tuturor politicienilor să înceteze de a mai folosi subiectul termoficării drept armă politică!

Continuarea actualei retorici bazate pe minciună și manipulare și îndreptate împotriva CMTEB nu va duce decât la destabilizarea sistemului de termoficare. Cetățenii Bucureștiului, clienții noștri, își vor pierde total încrederea în sistemul centralizat de încălzire, își vor pierde speranța, iar, la primăvară ne vom confrunta cu un val masiv de debranșări și deconectări de la sistemul de termoficare.

„Le atrag atenția politicienilor care, din necunoaștere sau rea-voință, atacă în permanență și pe nedrept, CMTEB că eficiența un sistem centralizat de încălzire scade în mod direct proporțional cu numărul de beneficiari ai sistemului. Dacă bucureștenii se vor debranșa masiv de la sistem, la primăvară, nu veți mai avea în ce să investiți banii europeni cu care vă lăudați, domnilor!
Subminând încrederea populației în CMTEB, acești politicieni care nu au habar de principiile de funcționare și de problemele reale ale sistemului, contribuie la distrugerea sistemului de termoficare al Capitalei”, a declarat Ioana Stoica, președintele Sindicatului Profesional Termoficare București, din cadrul CMTEB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.