”1989. Jurnalul unei Revoluții”, premieră online, în această seară

Credit foto: Florin Ghioca

1989. Jurnalul unei Revoluții, filmul documentar dedicat Revoluției din 1989, produs de Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București și realizat de Carmen Lidia Vidu, va avea premiera online în această seară, de la ora 20:00.

Documentarul este un hibrid cultural adaptat vremurilor pe care le trăim. Proiectul este realizat din elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping, filmare aeriană cu dronă.

Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale și Florentina Țilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, procesul soților Ceaușescu, Revoluție, teroriști, realizate cu Germina Nagâț, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea.

Pe timpul verii și la început de toamnă, a fost prezentată varianta pentru scenă, cu aceași distribuție, cu titlul ”Jurnal de România.1989”. În film vom regăsi momentele importante din spectacol, dar și secvențe întregistrate special, ne-a spus Florentina Țilea, învitată în emisiunea Spectacol @București.Ro.

Filmul va fi distribuit pe canalele media ale Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București ( youtube https://youtu.be/d9pUCGHnYP8, facebook, site ) și ale partenerilor. Va putea fi urmărit și în strinătate, prin rețeaua Institutului Cultural Român, pe facebook și site, în: Republica Moldova, Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Regatul Unit, Polonia, Turcia, Portugalia, Italia, Spania, Franța, Cehia, Suedia, Israel, SUA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.