Remedii pentru depresie!

Foto: Alina Bogoi

În situaţia unei izolări îndelungate, ne putem simţi singuri, fără dispoziţie, chiar nefericiţi. Zilele petrecute acasă şi fără suficiente contacte sociale ne pot afecta psihicul. Din fericire, în acest caz, putem apela la natură pentru a scăpa de depresie, pentru că ne oferă plante care ne ajută să ne îmbunătăţim starea de spirit şi tonusul.

1. Sunătoarea este un remediu natural dovedit pentru depresie. Cu toate acestea, nu trebuie combinată cu alte antidepresive. Planta conţine hipericină, de unde şi acţiunea sa antidepresivă. Are o varietate de proprietăţi foarte utile, cu efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, de vindecare a rănilor şi anti-ulcer, tonificând sistemul nervos. Planta este utilizată pentru a trata depresia şi anxietatea. Are efect sedativ şi calmează.

2. O cană de ceai de roiniţă va îmbunătăţi cu siguranţă starea de spirit.

3. Rădăcina plantei valeriană are un efect calmant, fiind bogată în antioxidanţi şi acţionând împotriva stresului. Ceaiul de valeriană calmează anxietatea, suprimă simptomele depresiei şi combate cu succes insomnia.

4. Deşi este cel mai des folosit ca şi condiment şi remediu împotriva gripei, ghimbirul poate servi şi ca antidepresiv. Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte starea de spirit şi alungă gândurile negative.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.