Klaus Iohannis: ”Am decis să-l desemnez pe Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”

AGERPRES/RADU TUTA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în această seară, că îl desemnează pe Florin Cîțu pe poziția de premier al României și implicit să formeze noul Guvern.

”Mulţumesc domnule preşedinte, mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere! Vreau să garantez că voi face tot ceea e posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de durată. Rolul acestei guvernări e să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate şi să aşezăm România pe picioarele ei sănătoase. Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur, domnule preşedinte, de un parteneriat transparent şi onest, pentru că obiectivul este dezvoltarea României”, a declarat Cîțu, care a precizat că va veni cu o echipă de profesionişti.

Astăzi, la Palatul Cotroceni, seria consultărilor s-a terminat cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale.

Preşedintele s-a întâlnit şi cu liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, care au constituit o coaliţie de centru-dreapta şi care l-au propus candidat la funcţia de şef al guvernului pe actualul ministru de finanţe, liberalul Florin Cîţu.

Liderii coaliţiei s-au arătat încrezători că un nou guvern poate fi instalat miercuri seară.

Tot astăzi, preşedintele a discutat cu reprezentanţii AUR, care au reiterat că nu vor vota guvernul condus de Florin Cîţu.

PSD nu a participat la consultările de la Cotroceni.

Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de premier cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.