Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România,  pe cale terestră, fiind aduse cu un camion special care a trecut prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

La frontieră, transportul a fost întâmpinat de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, şi de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Camionul cu primele doze de vaccin alocate României va fi escortat până în Capitală de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei.

Vaccinurile urmeaza să ajungă sâmbătă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Vaccinarea începe duminică în zece spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în luptă împotriva COVID-19.

Raed Arafat „Asistăm la un moment istoric, la un moment in care arată că lumea a găsit o soluţie, începem să o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană împreună a reuşit să nu dezamăgescă cetăţenii Uniunii Europene. Aşa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele două zile de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate ţările membre ale Uniunii Europene, astfel încât să înceapă campania în toate ţările membre ale Uniunii Europene împreună. Ăsta a fost un efort imens, la care au participat toate statele membre, inclusiv România, achiziţie comună, abordare comună şi, bineînţeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună şi împreună.

Pentru noi ce înseamnă acest lucru? Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar – atenţie! – asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat şi asta nu înseamnă că uităm de măsurile care sunt obligatorii, măsurile de distanţare, purtarea măştii şi tot. Ăsta este abia un început, care va dura până va avea un impact.

De astăzi vom lucra pe două fronturi, frontul de combatere şi delimitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi frontul de vaccinare şi de prevenire, care sperăm să fie cel care va duce la rezolvarea acestei probleme, problema cu timpul bineînţeles”.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.