Primarul Capitalei, Nicușor Dan, încurajează vaccinarea împotriva COVID-19

În cadrul sedintei Consiliului General al Capitalei de ieri, edilul a transmis că atât el cât si Primăria Municipiului Bucureşti, vor susţine procesul de vaccinare a populaţiei, apreciind că aceasta este calea cea mai sigură pentru a reveni la normalitate.

Tot in cadrul sedintei de ieri, consilierii municipali au aprobat modificarea si completarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale la nivelul Bucurestiului, în anul 2021.

  • Se pastreaza bonificatia de 10% pentru plata integrala a impozitelor pe cladiri, terenuri si mijloacele de transport pana la 31 martie 2021, inclusiv.
  • Creste impozitul pe cladiri, astfel: daca in 2020 impozitul a fost de 1060 de lei, pentru 2021 va fi de 1100 lei.
  • De asemenea, creste si impozitul pe automobile, pentru cele cu capacitatea cilindrica cuprinsa intre 2001 cm3 – 2600 cm3, impozitul creste de la 76 lei la 79 lei.

Tot la această sedintă a fost aprobată si înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale.

Prin toate celelalte puncte de pe ordinea de zi  a fost aprobata numirea reprezentantilor Primariei in Adunarile Generale ale Actionarilor pentru urmatoarele societati si companii municipale: Societatea de Transport Bucuresti S.A., Compania Municipala Cimitire Bucuresti S.A., Compania Municipala Medicala Bucuresti S.A., Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti S.A., Asociatia Centru Municipal pentru Dialog Bucuresti si Centrul Municipiului Bucuresti de Coordonare si Conducere a lnterventiei pentru sprijinirea activitatii centrelor operative de vaccinare impotriva COVID-19.

Schimbarea componentei adunarilor generale ale companiilor reprezinta, conform celor scrise de Nicusor Dan pe pagina sa de socializare, una dintre etapele intermediare ale desfiintarii companiilor municipale infiintate de catre Gabriela Firea in aprilie 2019.  “Lichidarea companiilor municipale așteptând hotărârile instanțelor ar dura deci ani de zile, în timp ce desființarea lor prin acțiune administrativă va dura mult mai puțin. Vom da termene precise imediat ce vom avea analizele noilor consilii de administrație. Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie și să le înlocuim cu contracte prin achiziții publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecție) procesul de trecere de la companie la operatori privați va fi însoțit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării.
Rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor vor rămâne fără activitate și acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele.”

Cat despre efectele asupra angajatilor din aceste companii, ”Parte din angajații companiilor vor fi transferați către administrațiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, prețul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcționarea fiecărui colectiv și va propune Consiliului General relocarea angajaților”, a spus Nicusor Dan.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.