Centru de găzduire a victimelor violenței domestice, în sectorul 3

„Una din patru femei este în timpul vieții sale victima unei forme de violență. De cele mai multe ori, copiii sunt martori sau devin, la rândul lor, victime”.

Acesta este unul dintre mesajele pe care le regăsim în pliantele distribuite în această perioadă de voluntari pentru a-i informa pe locuitorii Sectorului 3 din capitală că victimele violenței domestice pot cere ajutorul specialialiștilor de la Adăpostul Sfânta Maria.

Viceprimarul sectorului 3 Lucian Judele:
„Noi am făcut un pliant pe care l-am tipărit în aproape 50.000 de exemplare, pe care cu ajutorul voluntarilor, al preoților, al șefilor de scară, al poliției locale ne dorim să le împărțim până la sfârșitul lunii ianuarie. Am început acum, în perioada sărbătorilor, pentru că știu că în această perioadă, chiar dacă nu ne place să credem, aceste cazuri se înmulțesc. Este foarte greu în perioada aceasta să pleci de acasă, să te duci în altă parte, ca să nu mai spun că și după ora 23:00 ai nevoie de o declarație ca să ieși din casă. Avem un număr de telefon – 0728 729 797 – unde toate victimele pot suna la acest număr și vor primi mai multe detalii.”

Persoanele, victimele ale violenței pot ajunge în adăpostul Sfânta Maria din sectorul 3 după ce au făcut în prealabil o plângere la politie. În cazul mamelor, este foarte important să știe că acestea pot merge la centru împreună cu copiii.

Viceprimarul sectorului 3 Lucian Judele:
„Pentru a putea intra în adăpostul nostru au nevoie de o declarație care să arate că înainte au fost la poliție și s-a constatat acest abuz. Dacă sună la acest număr – 0728 729 797 – colegii noștri o îndrumă, o conving, o ajută, îi oferă celelalte informații de care are nevoie pentru a fi protejată. La centru sunt mai multe camere și victimele pot veni împreună cu copiii. Rămâne cineva împreună cu copiii, timp în care ele își caută un serviciu sau o nouă locuință. Au cu cine lăsa copii la centru, ca într-o familie.”

Victimele violenței care ajung la Adapostul Sfanta Maria din Sectorul 3 primesc servicii gratuite de cazare și masa, asistență și îngrijire medicală primară, consiliere juridică pentru obținerea ordinului de protecție, consiliere socială și psihologică pentru vindecarea traumelor, pe o perioadă între 7 și 60 de zile cu posibilitatea de prelungire până la 180 de zile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.