HORA solicită redeschiderea imediată a restaurantelor la interior

arhiva

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor solicită executivului redeschiderea urgentă a tuturor restaurantelor la interior, cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

În acest fel, spune organizaţia, se poate asigura menţinerea în activitate a 40.000 de operatori şi a 400.000 de angajaţi. Într-o scrisoare deschisă, transmisă premierului, patronii argumentează că redeschiderea teraselor la începutul lunii iunie nu a atras o creştere a numărului de persoane infectate, aşa că şi acum deschiderea completă a restaurantelor se poate face în siguranţă în unităţile în care se respectă reglementările sanitare.

„Solicităm redeschiderea restaurantelor la interior luând în considerare următoarele: menţinerea în activitate a 40.000 de operatori şi a 400.000 de angajaţi. Estimările cu privire la închiderea business-urilor şi şomajul din industrie sunt îngrijorătoare în contextual actual; evitarea unui colaps general pe întreaga ramură economică; 10.000 de antreprenori nu vor mai redeschide afacerile; nu există vârfuri în analizele referitoare la numărul de persoane infectate cu COVID care să poată fi corelat cu închiderea/redeschiderea restaurantelor; respectarea cu stricteţe a regulilor de către operatori în perioada de restricţii; lipsa clarităţii în ceea ce priveşte populaţia oraşelor”, se arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.