Ce facem cu brazii după sărbători?

Încheiem sărbătorile de iarnă și ne întrebăm ce vom face cu brazii împodobiți. Dacă ornamentele au destinație clară, în cutii, brazii sunt colectați în funcție de regulile din sector.

Sectorul 1 nu comunică nimic pe această temă, așa că, presupunem că ei pot orna, ca pe Champs-Élysées, grămezile de gunoi deja existente.

Operatorii de salubritate din sectoarele 2, 3 și 4 ridică de la fiecare punct de colectare sau ghenă, brazii aruncați. În cazul în care gunoiul nu este ridicat, se pot face reclamații scrise.

În sectorul 5 întâlnim următoarea situație: dacă brazii sunt aruncați la ghenă și făptuitorul nu este identificat, atunci copacii sunt ridicați de către compania de salubritate.

Varianta recomandată de către autorități este comanda adresată către Salubrizare Fapte 5 SA la adresa contact@salubrizare5.ro și reprezentanții acesteia vor ridica deșeurile vegetale biodegradabile la un tarif de 81,11 lei + TVA /metru cub.

În sectorul 6 brazii pot fi duși la ghenă sau la unul dintre cele 12 centre de colectare (Intersecția Str. Valea Ialomiței cu Str. Poarta Sărutului; Intersecția Str. Pasarea din Văzduh cu. Str. Pupăza cu Moț; Str. 1 Mai, nr. 29 – parcare lateral Auchan; Str. Giulești, vis-a-vis de Institutul Pasteur; Intersecția Str. Fabricii cu Str. Apeductului; Str. Valea Argeșului – capăt troleu; Bld. Timișoara, nr. 27 A în fața la OTP Bank; P-ța. Crângași, în spate la TIP-TOP; Intersecția Str. Liniei cu Str. Timonierului; Str. Cernișoara, nr. 10; Intersecția Bld. Drumul Taberei cu Str. Târgul Neamț; Str. Apusului, nr. 27, în apropiere de Str. Uverturii)

Precizăm că, după colectare, brazii sunt transformați în compost la stațiile de reciclare.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.