Noi avem vaccin!

Realizatorul emisiunii ,,Sens Unic”, Marius Stoica, a avut-o astăzi ca invitată, on-air, dar și live pe facebook-ul București Fm pe Valeria Herdea, vicepreședintele Colegiului Medicilor, de la care a aflat care este procesul care are loc înainte de vaccinare, dar si despre cum se realizează vaccinul >>> VIDEO AICI >>> https://www.facebook.com/bucurestifm/videos/857224195099910/

,,În primul rând ne-am programat pe platforma oficială de vaccinare www.vaccinare-covid.gov.ro, aceasta fiind prima etapă.  
Apoi am mers la centrul de vaccinare la care am fost arondați. Ne-am prezentat acolo cu întreaga echipă, am fost termometrizați, am fost introduși într-o cameră unde am completat un formular iar după completarea acelui formular am fost chestionați dacă avem alergii, dacă avem boli auto-imune sau alte probleme de sănătate care ar pune probleme deosebite, ca mai apoi să trecem la vaccinarea propriu-zisă.

În momentul în care am mers să ne vaccinăm am avut surpriza plăcută ca acel centru de vaccinare să fie impecabil de curat, sa fie foarte civilizat, iar oamenii de acolo sa fie extrem de deschiși și extrem de calzi.

Ne-au primit, au făcut tot ce trebuia din punct de vedere profesional.
Ne-au făcut vaccinul, ne-au arătat seringa și acul care erau sterile, iar la plecare am mai stat 15 minute sub supraveghere în prezența unui medic  și toate lucrurile acestea fac extrem de bine pentru că și noi suntem oameni, chiar dacă suntem medici în momentul în care trecem printr-o procedură medicală și noi reacționăm ca ceilalți oameni. Avem îngrijorările sau curiozitățile noastre. Dar, cu toate acestea am mers cu inima deschisă pentru că suntem pregătiți de ceva ani buni să judecăm lucrurile simplu și clar.

Doamna doctor Valeria Herdea a răspuns și întrebării: ,,Trebuie să mă vaccinez dacă am avut deja covid?

,,Da, o persoană care a fost confirmată pozitiv cu SARS-COV-2  se poate vaccina în perioada curpinsă între o lună și trei luni după terminarea bolii, bineînțeles este important și verificarea tipului de anticorpi pe care persoana care a fost infectată o are.
Ceea ce este important de reținut în acest moment este că vom avea nevoie și de revaccinare însă acestea vor fi comunicate tot la nivelul Agenției Europene a Medicamentului” a concluzionat Valeria Herdea.

Autor: Dragoș Răduță

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.