Aproximativ 600 de cadre medicale s-au vaccinat incepand de ieri la Centrul de vaccinare din sectorul 4

Aproximativ 600 de cadre medicale s-au vaccinat incepand de ieri la Centrul de vaccinare din sectorul 4. Personalul medical a fost programat de institutia in care lucreaza. Coordonatorii Centrului estimeaza ca in total se vor vaccina aproximativ 7000 de medici, asistente, infirmiere si personal auxiliar din unitatile medicale din sectorul 4.

 La centrul de vaccinare din sectorul patru este repartizat personalul medical si auxiliar din unitatile medicale din sectorul 4 precum Institutul de Medicina Legala, spitalul sfantul Luca, Centrul Robanescu, spitalul de Urgenta Bagdasar Arseni, Institutul de Boli Cerebro vasculare, spitalul Obregia.

La acelasi centru sunt arondati aproximativ 250 de medici de familie si angajatii acestora, personalul farmaciilor din sectorul 4 si personalul cabinetelor medicale individuale sau clinici private.

Tot procesul de pregatire si vaccinare pentru o persoana dureaza aproximativ 10 minute. 

Update: Ministerul Sanatatii:

Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte.

Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Doar astfel salvăm vieți și ne putem proteja.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.