VIDEO: Marian Ivan, co-fondator al Asociației Optar – „Atât timp cât nu comunici cu cetățenii, nu ai cum să schimbi”

Despre transportul alternativ în București, ce se va întreprinde în 2021 și care sunt problemele actuale legate de acest subiect, a aflat Alexandru Minculescu de la Marian Ivan, co-fondator al Asociației Optar, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„Sunt multe de rezolvat în România. Noi ne ocupăm de proiectele care au impact mai mare și ne-am dus pe legislație. Astfel am putea avea efect în toată România. De exemplu, suntem singura țară din Europa care nu are o legislație prin care să se spună cum trebuie făcută infrastructura pentru biciclete. Avem o țară fantastic de ofertantă pentru cicloturism!

Însă, ca să ajungi în România este un chin chiar și pentru români. În multe localități pe unde trec drumuri naționale și chiar județene mai avem o problemă: aceste drumuri nu au trotuare, pentru că în legislație nu se prevede cum ar trebui să circule pietonii ca ei să fie în siguranță și, astfel, ne trezim cu generații de oameni care trăiesc în apropierea unui drum național și li se pare normal ca mașinile să circule cu viteză pe lângă ei”, punctează Marian Ivan.

Dacă vrei să afli ce spune despre problemele legate de dezvoltarea cicloturismului, ce alte probleme mai există, ce s-a cerut prin Scrisoarea Deschisă către Primăria București, vezi VIDEO.

„În cei 10 ani de activitate a trebuit să ne confruntăm cu multe partide și am criticat pe toată lumea când s-a greșit. Au trecut câteva luni în care nu știm ce face Primarul General. E un scurt circuit și a trebuit să ne readucem aminte că nici când era ONG-ist nu excela în relația cu cetățenii.

Însă, relația cu cetățenii trebuie să existe. Oamenii s-au schimbat și credem că în bine. Noi am depus petiții și audiențe în mai multe zone, dar încă nu am primit un răspuns concret. Bucureștiul trebuie să rezolve probleme în tot orașul la fel, nu trebuie să fie viziuni separate. Este nevoie de un timp în care oamenii să înțeleagă de ce sunt necesare aceste shimbări. Atât timp cât nu comunici cu cetățenii, ca ei să înțeleagă de ce se găsesc acele soluții, nu ai cum să schimbi. 50% din această muncă este comunicarea cu cetățenii”, spune reprezentantul Asociației Optar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.