Florentin Milcof (muzician independent, A.N.M.I.R): ”Taxele sunt de 45%”

Care este situația reală în legătură cu indemnizația primită de către artiștii independenți în timpul Stării de Urgență a aflat Andreea Bratu de la Florentin Milcof (muzician independent, Asociația Națională a Muzicienilor Independenți din România), invitat în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3.

”Se știa de la început că va trebui să plătim taxele aferente acestei sume. Ordonanța 30, care reglementează, specifică foarte clar treaba asta. La un telefon simplu pe care îl poți da la ANAF, poți afla că taxele sunt de 45%”, explică Florentin Milcof.

Dacă vrei să afli ce se întâmplă în continuare pentru artiști, cine a ridicat banii respectivi, de ce nu este încă reglementat statutul artiștilor independenți, vezi VIDEO.

”În primul rând e haos, pentru că banii aceștia nu trebuia plătiți de artiști, ci reținuți la sursă. Ne-au băgat laolaltă cu alte profesii liberale, noi nefiind încă o profesie liberală. Această problemă că trebuie să dăm banii înapoi e pentru că oamenii nu s-au informat. Această indemnizație acoperă maximum 25% dintre artișit. Mulți nu s-au calificat din cauza metodologiei, punctează reprezentantul Asociației Naționale a Muzicienilor Independenți din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.