Ministrul Culturii respinge schema de ajutor pentru cinematografe

Sursa: aarc.ro

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a respins administrarea de către instituţia pe care o conduce a unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Industria cinematografiei se află acum la Ministerul Economiei.

Într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii a precizat că nu poate accepta administrarea acestei scheme decât dacă are absolut toate fondurile alocate.

”Există voci care spun că ar fi oportun ca această schemă să fie dată în administrarea Ministerului Culturii. Eu nu îmi pot permite să tai bani de la opere sau teatre pentru a-i muta în această schemă de ajutor de stat, pentru că acest buget, destul de modest, al Ministerului Culturii trebuie atent administrat pentru a putea asigura funcţionarea tuturor domeniilor”, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

O schemă de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice, cu un buget maxim de 250 milioane euro, a fost prelungită până în 2023 printr-o hotărâre de guvern emisă anul trecut.

Alocarea financiară se acordă în condiţiile în care minimum 20% din bugetul total al proiectului se realizează pe teritoriul României.

Un alt obiectiv al schemei de ajutor de stat este promovarea destinaţiei turistice România.

Este acordat un procent de 10% peste alocarea de 35% dacă în producţiile audiovizuale fi pusă în valoare o zonă geografică, un oraş din România, destinaţiile şi obiectivele turistice din ţara noastră sau limba, tradiţiile şi obiceiurile româneşti. O altă condiţie este ca desfăşurarea subiectului filmului să fie explicită vizual.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.