Nicușor Dan vrea să cumpere ELCEN!

Foto: Mircea Apostolescu
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, astăzi, că Primăria Capitalei și-a exprimat opțiunea pentru cumpărarea activelor de la Electrocentrale București S.A. (ELCEN).
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și Guvernul, prin Ministerul de Finanțe trebuie să își dea acordul pentru achiziția activelor ELCEN.
Activele ELCEN au fost evaluate, în anul 2016, la circa 1 miliard de lei. Însă, în ultimii ani, această valoare a mai scăzut din cauza lipsei investițiilor în ELCEN.
De aceea, în intenția exprimată de către PMB, a fost condiționată achiziția de reevaluarea activelor ELCEN. Iar primarul Capitalei se așteaptă ca valoarea să fie mai mică.
Valoarea activelor va fi plătită în tranșe, prima dintre acestea, plătibilă în cursul acestui an, putând ajunge la 2-300 de milioane de lei, a opinat Nicușor Dan.
Cei 2-300 de milioane de lei ar putea fi obținuți din împrumuturi, dacă Guvernul va aproba mărirea limitei de îndatorare a PMB, a mai spus edilul șef.
Cât privește situația rețelei de termoficare, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a explicat că, în prezent, se depun eforturi pentru a se interveni cât mai prompt la avarii. În plus, se comunică mult mai eficient cu cetățenii, prin intermediul call center – ului PMB.
Din vară, însă, vor demara lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare. Din păcate, singurul contract atribuit, deocamdată, este cel de 60 kilometri către Compania Municipală Energetica.
Pentru cei 210 de kilometri a căror reabilitare va fi finanțată din bani europeni, urmează să fie demarată procedura de achiziție publică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.