Bugetul din acest an va acoperii necesităţile autorităţilor locale

Foto: Agerpres

Proiectul bugetului pentru acest an va reflecta nevoile de finanţare ale autorităţilor locale, iar principiul de bază este cheltuirea ,,eficientă”, ,,performantă” şi ,,transparentă” a banului public, a declarat premierul Florin Cîţu, la întâlnirea pe care a avut-o azi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, reprezentanţii AMR au informat că vor susţine proiecte de reformă iniţiate de Guvern, în scopul unei mai bune organizări administrative a statului şi unei funcţionări mai eficiente.

,,Reprezentanţii administraţiei publice locale vor fi implicaţi în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistenţă socială şi vor fi consultaţi constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a mai menţionat Guvernul.

Discuţiile s-au concentrat de asemenea şi asupra modalităţii de gestionare a situaţiei provocate de pandemia COVID-19 şi a procesului de vaccinare a populaţiei. Premierul şi reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România au considerat ar putea fii luate în considerare şi unele modificări legislative, care să asigura finanţarea şi care ar facilita amenajarea şi dotarea centrelor de imunizare organizate la nivel local, a mai arătat Executivul.
La întrevederea de Palatul Victoria a participat şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.