Madridul şi alte regiuni din Spania au fost declarate zone de dezastru!

Sursa foto: Andra Radu

Guvernul Spaniei a declarat Madridul şi alte regiuni lovite săptămâna trecută de furtuna Filomena drept zone de dezastru, măsură care va declanşa acordarea unor subvenţii de urgenţă şi alte măsuri de sprijin.

Furtuna a adus cea mai puternică ninsoare din ultimele decenii şi a provocat daune de cel puţin 1,4 miliarde de euro capitalei spaniole, potrivit unei estimări preliminare a primăriei, deşi partidele de opoziţie au contestat această sumă.

Copacii căzuţi şi zăpada care s-a transformat în blocuri de gheaţă în timpul gerului care a urmat au blocat drumurile şi căile ferate, întrerupând aprovizionările către Madrid şi lăsând rafturile supermarketurilor goale.

Un efort uriaş de curăţare care a implicat mii de poliţişti, pompieri şi personal militar a redat un anumit grad de normalitate oraşului, iar majoritatea mijloacelor de transport în comun au fost restabilite.

Multe drumuri nu au fost încă curăţate, iar guvernul regional a avertizat că ploile prevăzute pentru miercuri vor aduce inundaţii şi vor contribui la amplificarea haosului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.