Dr. Beatrice Mahler (Manager Marius Nasta): ”Să avem cu ce să ne vaccinam, că unde sunt sigură că nu va fi o problemă”

Despre centrele de vaccinare, despre vaccin, eficiența acestuia și platforma de vaccinare au aflat Andreea Bratu și Alexandru Minculescu de la Manager-ul Spitalului Marius Nasta, Dr. Beatrice Mahler, invitată în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Eu sunt foarte bine, nu am reacții adverse nici după doza a doua. Într-o săptămână o să am nivelul maxim de anticorpi. Asta mă liniștește și îmi dă o siguranță. Dorința tuturor este să fim sănătoși lângă cei care au nevoie de noi și lângă cei dragi”, spune Dr. Mahler.

Despre dublarea programărilor de la începutul săptămânii, cum explică numărul mai mare de persoane prezente pentru programare la vaccinare, ce spune despre scăderea numărului de persoane infectate, despre eficiența testelor rapide, de ce trebuie să purtăm masca, VEZI VIDEO.

”Lucrurile au intrat destul de repede în normal. În prima zi a fost emoția începutului, însă acum lucrurile au intrat in normal. Centrul de vaccinare de la Marius Nasta are 4 puncte. Putem vaccina 240 de persoane pe zi. În această săptămână am depășit 400-500 de persoane pe zi, dar lucrurile o să le reglăm. Important, și ce mă bucură, este ca oamenii vor să se vaccineze. Avem personal pentru a vaccina populația care s-a înscris pe liste. Avem doze pentru fiecare dintre cei care s-au programat. Trebuie ca lumea să respecte programarea, ca să nu rămânem cu doze”, explică managerul Marius Nasta.

”Un efect al vaccinării vom putea vedea peste 21 de zile, când persoanele vaccinate în prima etapă vor avea deja anticorpii. Acum presiunea la internarea este mult mai scăzută. Fiecare trebuie să înțeleagă faptul că e importantă testarea, diagnosticul și să se declanșeze ancheta epidemiologică. Sunt convinsă că sunt persoane la domiciliu care au simptomatologie, cu simptome ușoare, și e foarte important ca ele să se testeze ca să nu transmită virusul unor persoane vulnerabile. Sunt convinsa că trebuie testată neapărat mai multă lume! Este important ca și oamenii să dorească și să solicite acest test. La Nasta numărul care se prezintă la tesatare a scăzut, dar la PCR rata de pozitivare este în scădere semnificativă, ceea ce, într-un fel, este bine. Testele rapide este bine să fie făcute într-un mediu organziat. Pot fi făcute la cabinetele medicilor de familie sau de către o persoană care știe să recolteze”, precizează Dr. Beatrice Mahler.

”Avem câteva luni din momentul din care primele doze de vaccin au fost administrate persoanelor care au intrat în acel studiu voluntar. Încă nu avem toate răspunsurile legate de modul în care imunitatea persoanelor răspunde pe termen lung la o infecție pe care ar contacta-o, astfel este mai protectiv pentru noi să purtăm masca”, punctează medicul.

”La Marius Nasta adiministrăm Pfizer în acest moment. E bine să comparăm lucrurile în dinamică, să monitorizăm lucrurile pe o populație largă. Avem prototipuri și chiar dacă suntem toți încadrați în anunimite rase, imunitatea noastră și pattern-ul nostru imun sunt ușor diferite și se poate să avem reacții ale organismului ușor diferite. Astea sunt luate în calcul când vorbim de medicamente, vaccinuri, alimente, analize. Prin urmare, din informațiile pe care le avem acum în prospect este important să avem doza a doua administrată și să tragem concluziile atunci.”

”Dacă o să avem suficiente doze de vaccin, etapa a 3-a va fi devansată. Sunt convinsă că toate spitalele din România pot organiza cabinete pentru a vaccina populația. Important este să avem vaccin. Așteptăm sfârșitul lunii ianuarie iar dacă al 3-lea vaccin va fi avizat, atunci se va putea administra și în cabinetele medicilor de familie. Să avem cu ce să ne vaccinam, că unde sunt sigură că nu va fi o problemă”, spune Dr. Mahler.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.