”În siguranță”, premieră online, vineri, la Teatrul Dramaturgilor Români

Sursa foto: TDR

Proiectul ”Conectați la cultură. O stagiune online” continuă cu spectacolul ”În siguranță” de Mara Grasu, ce va fi difuzat vineri, 22 ianuarie, de la ora 20:00.

Veți descoperiți un text interesant, o nouă autoare și o tânără actriță. Monodrama ”În siguranță”  a fost premiată în cadrul concursului de creație teatrală și literară ”Distanța”, desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București  și Muzeul Național al Literaturii Române, în perioada mai – iunie 2020. Mara Grasu este studentă a Facultății de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Personajul piesei este Margot, o tânără asistentă medicală din timpul Primului Război Mondial, pe care o cunoaștem prim prisma unor scrisori pe care la trimite iubitului plecat pe front. Între prima și ultima secvență trec peste patru ani – conflagrația se încheie, iar Margot se schimbă treptat. Ea nu duce dorul libertății pentru că, așa cum spune autoarea, „nu a gustat-o niciodată”.

Actrița Antonia Boantă este absolventă a Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion (clasa prof. Adriana Trandafir și conf. univ. dr. Diana Mihăiță), tânăra a debutat pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul ”Mult zgomot pentru nimic”, regizat de Andrei Șerban.

Înregistrarea va fi disponibilă gratuit, pe pagina YouTube a TDR.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.