Nicușor Dan: Veniturile unui buget realist ar fi de 4 miliarde de lei!

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, astăzi, în urma discuțiilor despre buget, că o estimare realistă a veniturilor ar fi de 4 miliarde de lei. La această sumă s-ar putea adăuga finanțările din bani europeni și un împrumut de circa 1,5 miliarde de lei.

Din cei 4 miliarde de lei, vor fi alocate, în primul rând subvențiile la transport public și termie. Astfel, numai pentru termoficare va fi alocat 1 miliard de lei.

Cât privește subvenția la transportul public, Nicușor Dan a declarat că aceasta a crescut foarte mult, până la 1,3 miliarde de lei, anul trecut. De aceea, suma care va fi alocată anul acesta rămâne, încă, în studiu.

Pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, vor fi alocați atâția bani cât va cere Administrația pentru Consolidare, a promis edilul Capitalei.

În ceea ce privește investițiile, primarul Capitalei spune că, prin bugetul din acest an, vor fi finanțate proiectele care vin din trecut. Este vorba despre Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, foarte multe consolidări care vin din trecut, Patinoarul Flamaropol și cartierul Henry Coandă.

Lucrările noi de investiții, promise în campania electorală, precum Parcul Național Văcărești sau parcările de la întrările în București, nu se vor regăsi în bugetul inițial. Ele vor fi adăugate, pe parcursul anului, prin rectificări bugetare pozitive, a mai spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.