Şase din zece muzee britanice se tem că nu vor supravieţui pandemiei!

arhiva

Şase din zece muzee britanice se tem că nu vor supravieţui pandemiei de COVID-19, a dezvăluit vineri asociaţia Art Fund, temându-se că cel de-al treilea lockdown instituit în Regatul Unit ar putea înrăutăţi situaţia acestor instituţii care se „luptă pentru supravieţuire”, relatează AFP.

Estimarea asociaţiei survine în urma unui sondaj realizat la sfârşitul anului 2020. Art Fund subliniază într-un comunicat că noul lockdown, care a intrat în vigoare la începutul lunii ianuarie, „riscă să crească considerabil această cifră”, iar unele muzee să fie nevoite să-şi „închidă definitiv porţile”.

Forţate să se închidă pe perioada lockdown-ului, instituţiile culturale au fost grav afectate financiar de pandemia de COVID-19, care a făcut peste 93.000 de decese în Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară din Europa.

Guvernul britanic a deblocat un ajutor de 1,57 miliarde de lire sterline (1,76 miliarde de euro) pentru întreg sectorul cultural, salutat ca fiind vital însă insuficient.

De asemenea, Asociaţia Art Fund a anunţat o donaţie suplimentară de 750.000 de lire sterline (841.500 de euro) către 23 de instituţii culturale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.