Diana Stan (Expert Resurse Umane): ”Ne formăm o nouă realitate”

Despre piața muncii, adoptarea unui nou sistem de lucru, posibilitatea introducerii unui regim de 4 zile de muncă pe săptămână si care sunt noile trend-uri în ceea ce privește locurile de muncă au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Diana Stan, Expert în Reurse Umane, invitată în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Pe partea de recrutare cred că au intrat în forță locurile de muncă ce țin de IT și cele adiacente lor. S-a căutat destul de mult, pentru că piața, pe toate domeniile, s-a cam mutat online și ai nevoie de toată infrastructura din spate. Însă, se caută în continuare oameni pe tot ce mergea și înainte. În perioada asta mi-a plăcut foarte mult că am avut doar 2 cazuri în care candidatul nu s-a prezentat la interviu. Ni se întâmplă de multe ori să avem un interviu stabilit și să ne trezim fără candidat la ușă. Majoritatea interviurilor s-au mutat online și asta a fost benefic. Am avut interviuri pe toate platformele. Am simțit, cu părere de rău, în momentul când majoritatea candidaților au spus că sunt disponibili imediat, că mulți au rămas fără job, din păcate”, spune Diana Stan.

Dacă vrei să afli ce fel de candidați aplică pentru locurile de muncă, dacă oamenii vor să se întoarcă la munca din birouri, care sunt procedurile de recrutare și selectare, despre productivitatea angajaților în telemuncă, ce spune despre sistemul 3-2-2, sistemul de muncă de 4 zile, vezi VIDEO.

”Nu cred că vom reveni la ceea ce a fost înainte de 2020. Ne-am adaptat destul de bine și ne formăm o nouă realitate. Dacă ești un om care dorești să ai contact cu lumea, perioada lungă de timp din telemuncă te poate dărâma. Productivitatea ține mult de obiectivele setate și de manageri. Cred că în multe zone s-a sporit comunicarea, pentru că a fost nevoie. Dar când vorbim de partea de reîntoarcere la birou și de adoptarea modelului hibrid, este legată de contact. Să simtă oamenii cât de cât că ne reîntoarcem la noul normal. Sunt mulți care au stat luni întregi doar în casă și au nevoie să se reîntoarcă. Adaptări există peste tot și cred că a crescut foarte mult din partea companiilor înțelegerea și adaptabilitate. Depinde foarte mult de munca pe care o întreprinzi. Cred că avem încă foarte multe la care trebuie să ne adaptam. Mi se pare încă un salt pentru sistemul cu 4 zile pe săptămână. Vorbim peste 6 luni, 1 an. E bine să le luăm pas cu pas, ca să nu ne aglomerăm foarte mult. Cred că mulți vor încerca să atingă un nou normal. Cred că lumea se va adapta din ce în ce mai mult și flexibilitatea va crește de ambele părți: și din partea angajatului și din cea a angajatorului”, explică Expertul în Resurse Umane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.