După ce a primit rapoartele directorilor, Piedone promite să schimbe fața Sectorului 5

Săptămâna trecută, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, „și-a scos copilașii la plimbare”.

După o ședință operativă de numai 10 minute, edilul, împreună cu cei doi viceprimari, cu administratorul public și cu directorii Primăriei Sectorului 5, s-au îmbarcat în microbuze și au pornit prin sector, pentru a cunoaște realitatea, problemele cu care se confruntă cetățenii, „la firul ierbii”, cum zice Piedone, nu din birouri.

Primarul Sectorului 5 le-a cerut funcționarilor să noteze problemele pe care le identifică și să fotografieze zonele în care trebuie să se intervină.

Fiecare dintre funcționari a întocmit câte un raport al celor constatate, raport pe care i l-a prezentat direct lui Piedone.

În urma acestor rapoarte, Cristian Popescu Piedone promite că aceste fotografii vor rămâne doar o „tristă amintire”. Ele se vor transforma în proiecte: parcuri și spații verzi, blocuri reabilitate termic, școli modernizate, parcări supraterane, ghene de gunoi la standarde europene, grădinițe și creșe noi, bulevarde și străzi asfaltate.

Reconstrucția și modernizarea Sectorului 5 vor demara între 1-15 martie, iar Piedone le cere cetățenilor sprijinul, înțelegerea pentru disconfortul pe care îl vor crea șantierele.

Chiar dacă bugetul local este sărac, vor fi accesate linii de credit și fonduri europene, pentru a finanța toate aceste investiții, explică primarul Sectorului 5.

Totul pare foarte promițător. Dar, de promisiuni nu au dus lipsă niciodată cetățenii Sectorului 5. De lipsit, a lipsit întotdeauna materializarea acestor promisiuni.

Va fi altfel, oare, de această dată?

Vom vedea. Dar începutul pare să fie de bun augur. Astfel, extinderea și modernizarea Grădiniței „Electromagnetica” au fost finalizate în timp record. Unitatea de învățământ preșcolar, situată într-o zonă foarte dens populată, la intersecția dintre Calea Rahovei și Șoseaua Progresul, va putea primi peste 200 de copii în plus, din luna februarie.

Vor exista grupe de grădiniță, atât cu program normal, cât și cu program prelungit, dar și grupe de creșă. Astfel, vor fi create 73 de locuri la creșă, în doi ani școlari, dintre care 54 de locuri în primul an școlar.
Până acum, unitatea de învățământ preșcolar nu avea creșă și se confrunta cu problema suprapopulării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.