VIDEO: Alina Panico, o unionistă convinsă la Întâlniri Capitale!

Ediția de duminocă a emisiunii Întâlniri Capitale a stat sub semnul unionismului. Ziua de 24 ianuarie este cunoscută ca Ziua Unirii. De fapt, e vorba de Mica Unire, cea care avea să ducă la actul istoric de la 1 decembrie 1918.

Pentru a se ajunge însă la aceasta a fost nevoie de multe lupte pe diverse fronturi. Nu toate bătăliile se câștigă doar cu arma în mână. Mai sunt și altfel de bătălii și pentru că atunci existau încă patrioți, iar patriotismul nu era considerat nici nociv nici anacronic s-au putut face lucruri importante.

Datorită lor, a patrioților români, care au înțeles contextul istoric, la 24 ianuarie 1859, Moldova și Țara Românească deveneau un singur principat prin alegerea lui Al. Ioan Cuza în ambele teritorii în care se vorbea românește. Liderii unioniști au decis atunci ca alesul Moldovei să fie desemnat și în Țara Românească. Unionismul nu a dispărut însă. L-am regăsit bine închegat în zilele noastre în Moldova de peste Prut.

Invitata emisiunii Întâlniri Capitale face parte din categoria oamenilor care defilează cu tricolorul la vedere, din noua generație de unioniști. Vine de la Orhei, din cea de-a doua Românie, din Republica Moldova.

Deși nu are încă nici 30 de ani, Alina Panico este un om împlinit, care astăzi are locul ei în societatea românească, în lumea comunicării. Din toamna anului 2018 este PR Manager la Galeriile Artmark, dar activitatea ei se desfășoară și pe alte paliere ale comunicării.

Am cunoscut-o la Alba Iulia, lucrând la o importantă campanie și am fost plăcut surprinsă de modul în care a condus-o. De atunci ne-am mai întâlnit de câteva ori „pe baricade”, pe ambele maluri ale Prutului. Pentru Alina, nimic nu este imposibil de realizat și lucrul acesta îl dovedește zilnic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.