MTS ,,naționalizează” Stadionul Arcul de Triumf

Federaţia Română de Rugby a acuzat joi Ministerul Tineretului şi Sportului printr-un comunicat de presă postat pe site-ul său oficial, că încearcă să ,,naţionalizeze” Stadionul Arcul de Triumf, după ce acesta a fost construit de Compania Naţională de Investiţii.

Comunicatul a fost publicat în ziua în care MTS dorea să organizeze un eveniment în carul căruia prelua în administrare Stadionului Arcul de Triumf de de la Compania Naţională de Investiţii. Evenimentul a fost anulat miercuri de MTS.

,,Federaţia Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf în folosinţă exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului. Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această noua naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru”, se arată în comunicatul FRR.

,,Nu credem ca domnul ministru Novak va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol şi primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino, care au dat acest teren pentru rugby. Speram să nu fie părtaş la o asemenea pagina de ruşine a sportului românesc”, mai menţionează FRR, care a precizat că va ,,lupta” inclusiv în instanţă pentru stadionul său.

Ministerul Tineretului şi Sportului a reacționat imediat printr-un comunicat de presă remis la solicitarea AGERPRES. Șefii MTS, au precizat că de investiţia făcută de statul român în stadionul Arcul de Triumf, trebuie să poată beneficia şi alte sporturi, fiind o problemă de echidistanţă.
Instituţia, acuzată de Federaţia Română de Rugby că vrea să ,,naţionalizeze” stadionul Arcul de Triumf, a mai precizat că este ,,administrator de drept al acestui obiectiv de interes naţional” şi că pe noua arenă vor avea loc în continuare meciuri ale echipelor naţionale de rugby, dar şi alte competiţii sportive în baza unui calendar gestionat de MTS.

Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.