3 persoane decedate și o persoană aflată în resuscitare dupa incendiul de la Instutul Matei Bals

Sursa foto: Adriana Baciu

Update 7.50:

„Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât şi de la parterul clădirii. În afară de cele patru persoane care sunt decedate, celelalte persoane – până la un număr de 102 – au fost evacuate şi transportate către echipajele de prim ajutor şi ulterior către spitalele desemnate. Am avut 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane’, a precizat comandantul intervenţiei la faţa locului, colonelul Orlando Şchiopu de la ISUBIF.

El a afirmat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, după opt minute.

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 – 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat Şchiopu.

Update ora 7.33

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode 43 de pacienti au fost relocati la alte spitale.

60 persoane au fost relocate in institut. Planul Rosu a fost dezactivat. Nu mai sunt alti pacienti in stare critica.

Update: Persoana pentru care s-a incercat resuscitarea a decedat. (Raed Arafat)

Bilant:4 decese.

Update: Patru pacienţi de la Institutul „Matei Balş” au fost deja transferaţi la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, a anuntat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

„Mai sunt persoane aflate în ambulanțe pentru a fi sub supraveghere, nu sunt grav, doar din precauție.” Bogdan Oprea, purtator de cuvant Ministerul Sanatatii.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. Nu se stie sursa incendiului.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi.

Update: Bilanț preliminar:trei pacienti decedati la parterul pavilionului unde s a produs incendiul. S a încheiat operațiunea de evacuare a pacienților din pavilionul afectat de incendiu.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat

 Update: Avem cel puțin o persoană decedată și o persoană aflată în resuscitare.

ncendiul de la Matei Balș a fost localizat foarte repede și deja a fost stins.

Deocamdată nu se cunoaște sursa.

În momentul de față se evacuează toți pacienții, 120 de pacienți.

Flăcările au cuprins, în jurul orei 05, parterul clădirii.

Parterul și etajul 1 sunt evacuate.

Potrivit primelor informații nu sunt persoane rănite.

Pompierii sunt la fața locului. Ei au intervenit cu mai multe autospeciale.

La Matei Balș, sunt foarte muți pacienți cu Covid, cu toții se află la camera de gardă unde sunt evaluați medical.

 

Stire in actualizare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.