Edmond Niculușcă: „Boteanu 3A-3B, cea mai mare clădire care ar putea fi consolidată în acest an”!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Consilierii municipali au aprobat, astăzi, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea a trei clădiri.

Este vorba, în primul rând, despre blocul de pe Strada Boteanu 3A-3B, care are 90 de apartamente și o suprafață construită desfășurată de peste 10500 de metri pătrați.

Clădirea, monument istoric clasa B, a fost grav afectată de cutremurul din 1977 și rămâne în picioare numai datorită proptirilor metalice. În plus, terenul pe care a fost construit blocul este unul de umplutură, ceea ce face necesară consolidarea de la fundație, a explicat Edmond Niculușcă, directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

Consolidarea va avea un cost de 1317 euro pe metru pătrat, deoarece clădirea este monument istoric și inclusiv diriginții de șantier trebuie să fie dintre cei agreați de către Ministerul Culturii, a mai declarat Niculușcă în fața consilierilor municipali.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Boteanu 3A-4B este unul dintre cele mai mari imobile pe care Primăria Capitalei le poate consolida în a doua jumătate a anului 2021”, a spus șeful de la AMCCRS.

Un alt proiect de consolidare, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost reactualuzați, este cel al clădirii de pe Bd. Nicolae Bălcescu nr 32-34. Aceasta are o suprafață desfășurată de aproape 7000 de metri pătrați și 48 de apartamente. Costul consolidării va fi de 768 euro pe metru pătrat.

În fine, consolidarea clădirii de pe Calea Victoriei 101 va costa 847 euro pentru fiecare dintre cei 7780 de metri pătrați. Blocul are 100 de apartamente.

Pentru fiecare dintre aceste trei clădiri, consolidarea va dura 24 de luni.

Proiectele au fost blocate de la nivelul anului 2005 și, de aceea, a fost necesară reactualizarea indicatorilor tehnico-economici, a precizat Edmond Niculușcă.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.