Proiecte adoptate în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 2!

Sursa foto: Primaria Sectorului 2 Bucuresti/facebook

Ședința Consiliului Local Sector 2 de joi a avut, pe ordinea de zi, 67 de poiecte care acopereau domenii variate de interes.

În salubritate – anularea, modificarea sau completarea unor acte administrative ce-și pierduseră valențele odată cu eliminarea taxei de habitat, mai precis, metodele de plată pentru serviciul de salubrizare (începand cu 1 martie 2021):

  • TARIF: pentru utilizatorii care încheie contracte individuale cu operatorul de salubrizare;
  • TAXĂ SPECIALĂ: pentru utilizatorii care beneficiază de servicii de salubrizare și nu au un contract încheiat.

A urmat numirea reprezentanților în Consiliul pentru Dezvoltarea Regională București-Ilfov, Comisia pentru evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale Secretarului General pentru activitatea desfășurată în 2020 și în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau prestări servicii pe raza Sectorului 2.

În zona de educație și cultură au fost aprobate proiecte pentru toate categoriile de persoane din sectorul 2:

  • Proiectul „WOMEN TODAY” – destinat tuturor femeilor care locuiesc sau lucrează în sectorul 2 și care are ca scop promovarea culturii de calitate, educației și spiritului civic prin diverse activităţi și evenimente;
  • Schimbarea denumirii „Centrului Cultural Mihai Eminescu”, ca urmare a includerii acestuia pe lista centrelor afiliate UNESCO, în „Centrul Cultural UNESCO Mihai Eminescu”;
  • Proiectul cultural-educativ „Pantelimon 301” – prin care sunt organizate cursuri și activități de tip educativ și vocațional pentru cetățenii sectorului, indifferent de vârstă și preocupări;
  • Aprobarea rețelei de unități de învăţământ ce funcționează pe raza Sectorului 2 în anul școlar 2020-2021 prin adăugarea a 5 grădinițe și o școală primară.

Un alt proiect votat se referă la îmbunătăţirea accesului la servicii de sănătate pentru grupuri vulnerabile, inclusiv rromi, finanţat prin Granturi SEE, proiect al DGASPC S2.

La această ședință a fost aprobată acordarea unor facilitați fiscale pentru datornicii aflați în imposibilitate de plată (conform cu OUG 69). Persoanele care nu au putut plati impozitele și taxele locale aferente anului 2020 din motive întemeiate, le vor putea achita, fără dobânzi, până la data de 31 martie 2021.

Persoanele care nu și-au curățat terenurile sau a fost constatată starea nesatisfăcătoare a clădirilor, vor plăti, din anul 2022, impozitul aferent majorat cu 500% pentru clădiri și cu 200-400% pentru terenuri. Această supramajorare a impozitului nu se va aplica dacă locatarii acestor imobile sau proprietarii terenurilor iau măsuri de remediere a stării tehnice și notifică aceasta, către Poliția Locală Sector 2, până la 15 noiembrie 2021.

Din acest an apare și protocolul de colaborare dintre Primaria Sector 2 si Administrația Națională „Apele Române” pentru investiții de utilitate și interes public local, privind amenajarea/ reamenajarea zonelor aferente malurilor de lac, inclusiv zonele verzi și insulele de pe raza sectorului 2, cu aplicabilitate specială asupra Lacului și Insulei Plumbuita.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.