Simona Halep câştigă primul meci oficial din 2021

Numărul doi mondial a câştigat primul său meci oficial din 2021. Simona a câştigat cu un dublu 6-4 în faţa rusoaicei Anastasia Potapova, în runda a doua a turneului Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne, turneu dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

După victoria obţinută vineri în demonstrativul cu liderul mondial Ashleigh Barty, Halep a făcut din nou un joc foarte bun şi a reuşit să câştige într-o oră şi 22 de minute în faţa tinerei Potapova (19 ani, 101 WTA). Partida nu a fost de loc una uşoară pentru Simona, dar experienţa sportivei noastre şi-a spus până la urmă cuvântul.

Halep principala favorită a turneului, şi-a asigurat un cec de 5.500 dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe câştigătoarea dintre australianca Destanee Aiava şi germanca Laura Siegemund. Nemţoaica este cea care a eliminate-o din turneu pe Monica Niculescu, scor 7-5, 6-4.

La dublu, Monica Niculescu şi Patricia Ţig s-au calificat în optimi, după 5-7, 7-6 (3), 10-6 cu perechea Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina). Româncele au obţinut victoria mare după în două ore şi 6 minute.

Niculescu şi Ţig, care şi-au asigurat un cec de 2.670 dolari şi 55 de puncte WTA la dublu, vor juca în optimi cu favoritele numărul patru, Andreja Klepac (Slovenia)/Elise Mertens (Belgia).

Într-un alt meci din primul tur la dublu, Irina Begu şi chinezoaica Qiang Wang au pierdut în faţa perechii Laura Siegemund (Germania)/Vera Zvonareva (Rusia), cu 6-2, 6-3. Meciul cu favoritele 7 ale turneului, nu a durat decât 58 de minute.
Begu şi Wang vor fi recompensate pentru participare cu 2.020 dolari şi un punct WTA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.