VIDEO: Fii cel mai bun oriunde te-ai afla!

Sursa foto: Ioana Brușten/Facebook

Scoția se află în lockdown din cauza pandemiei. Este permis să te plimbi și să te întâlnești cu prietenii în aer liber. Scoțienii au acceptat cu calm toate aceste măsuri și respectă cu strictețe regulile impuse fără să se revolte și să caute să le ocolească.

De ceva vreme Ioana Brușten se află printre scoțieni. Acolo a început un proiect despre românii din Scoția.

Ioana s-a gândit că acești români, care fac lucruri minunate departe de România, ar trebui să fie cunoscuți. De aceea a făcut proiectul „Cel mai bun”. Acesta cuprinde povești ale românilor care au realizat performanțe deosebite.

Ca un atribut comun, toți acești oameni sunt foarte modești și la început fiecare dintre ei a spus că povestea lui nu este importantă. Sunt de la profesori universitari, ingineri, IT-iști, muzicieni dar și oameni care au meserii considerate de mulți obișnuite dar pe care le practică cu toată dăruirea.

Sunt și români care au mers în Scoția să studieze sau să muncească și au ajuns să își deschidă afaceri de succes.

Mulți dintre cei despre care proiectul vorbește sunt oameni care considerau că în țara natală nu își puteau valorifica potențialul pe care simțeau că îl au.

În mintea unora, ideea de a se întoarce persistă de ani de zile, numai că mulți și-au creat familii, au copii și o viață nouă în țara de adopție. Vin destul de des în țara natală, mai ales în vacanțe.

Mai multe despre proiect puteți afla pe www.ecelmaibun.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.