Peste 4.000 de variante ale noului coronavirus circulă în lume!

Peste 4.000 de variante ale noului coronavirus circulă în lume în prezent, atrage atenția un oficial britanic, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, toţi producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer și AstraZeneca, încearcă să-și îmbunătăţească vaccinurile deja produse și că este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficace în privinţa variantelor, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave şi spitalizare.

Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19, a asigurat că, având circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului, un registru al tuturor variantelor, vor fi gata să răspundă, fie în toamnă, fie mai târziu, la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să se producă următorul vaccin.

Noul coronavirus, conform cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.