Aglomerație pe DN 1; valori de trafic în creștere către zona montană

arhiva

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, vineri după-amiază, pe DN 1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, autoturismele circulând în coloană în mai multe puncte de pe ambele sensuri de mers, anunta centrul informatic al Poliției Române.

Pe sensul de mers Ploieşti – Braşov al DN 1 sunt coloane de maşini de la km 101+500 – Nistoreşti până la km 106+800 Comarnic şi de la km 123 – Sinaia până în zona centrala a staţiunii Buşteni.

Totodată, pe direcţia Braşov-Ploieşti se circulă în coloană de la km 136 – Azuga până în zona centrală a staţiunii Buşteni.

Politistii rutieri recomandă soferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum și să mărească distanța între vehicule pentru a putea opri în condiții de siguranță, dacă situația o impune.

Pentru evitarea aglomerației, călătoriile trebuie planificate din timp, luând în considerare folosirea unor rute alternative, care pot fi mai puțin tranzitate.

Astfel, pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– Autostrada A3 – DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov;

– Autostrada A1 – București – Pitești – DN 73 – Câmpulung – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 – Târgoviște – DN 72A Câmpulung – DN 73 – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 Târgoviște – Sinaia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.