Astăzi spectatorii revin în sălile TNB

Credit foto: Florin Ghioca

Teatrul Național I.L. Caragiale din București reia, astăzi, spectacolele la sediu. Sălile pot fi ocupate în proporție de 30 la sută din capacitate, cu respectarea tuturor normele în vigoare, impuse de pandemia de COVID-19.

Orchestra Titanic”, spectacol cu: Mihai Constantin, Claudiu Bleonţ, Tania Popa, Richard Bovnoczki, Mihai Călin, în regia lui Felix Alexa, se va juca la Sala Pictura, de la ora 19:30. Este, probabil, una dintre cele mai potrivite alegeri pentru perioada pe care o traversăm,  datorită textului, modului în care a fost montat și partiturilor actoricești create.

La aceeași oră este programată și o reprezentație la Sala Mare, cu Jurnal de România.1989 – premieră a verii 2020. ”Jurnal de România 1989”, jurnalul unei revoluții, spectacol de teatru multimedia documentar, a fost creat pe propriul scenariu, de regizoarea Carmen Lidia Vidu. În distribuție: Oana Pellea, Ion Caramitru, Daniel Badale și Florentina Țilea.

Tot în această seară, este prezentat și spectacolul ”Incognito” de Nick Payne (un proiect în cadrul Programului ”Uși deschise pentru toți”). Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs și în scenografia Corinei Boboc,  Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Georgescu interpretează peste 20 de personaje. Un spectacol creat tot în perioada de pandemie.

Spectacole pe care le veți putea vedea în acest weekend sunt: Micul infern (la Sala Mare), Preșul și Frumos e în septembrie la Veneția (Sala Studio), Omul care a văzut moartea (Sala Pictura), Anonimul venețian, 20 de ani în Siberia, (Sala Atelier).

Actorul Mihai Calin a vorbit, la București FM, despre situația din Teatrul Național.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.