Disputa pe tema administrării celor 4 spitale din sectorul 1 continuă

Sedinţa Consiliului Local Sector 1 de luni, unde era pe ordinea de zi un proiect care să revoce decizia de a lăsa fără finanţare 4 spitale bucurestene, a fost una scurtă, prezentandu-se doar consilierii de la PSD, cei de la PNL, USR-PLUS şi PMP au absentat, a declarat Gabriela Firea.

„A fost o şedinţă scurtă deoarece restul nu s-au prezentat din partea PMP, USR-PLUS şi PNL au absentat… Secretarul Primăriei Sectorului 1 a constatat lipsa cvorumului. Ne pare rău că acesta e răspunsul lor faţă de cetăţeni… Nu ne oprim aici. Noi am propus în această şedinţă revocarea proiectului de săptămâna trecută. Mergem mai departe. Vom depune un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste 4 spitale de PMB, prin ASSMB, deoarece acestea nu se pot sustine singure financiar”, a afirmat luni Gabriela Firea.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercurea trecută un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului. Este vorba despre spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Fostul primar general, Gabriela Firea, spune că există mai multe căi de a rezolva problema:

„Am semnat o plângere prealabilă care merge la prefectul Capitalei. Aşteptăm o reacţie de la domnul Berbeceanu şi vom merge în justiţie dacă nu vom putea opri această decizie aberantă.”

Amintim că Primarul General, Nicusor Dan, a declarat că este dispus să administreze cele 4 spitale, cu condiția să i se asigure banii necesari.
La rândul lui, prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că va ataca hotărârea dacă o va considera nelegală.

Subiectul va fi dezbătut, astăzi, în Comunitate de la ora 14 pe 98,3 FM si online pe bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.