Schimbăm România prin muzică

Cum aducem copii unul lângă altul și rupem barierele sociale? Asta a aflat Eugen Vrabie de la Emil Pantelimon, director de programe la ,,Școala de Mediu Cantus Mundi”.

,,Școala de mediu Cantus Mundi” este un proiect realizat de Programul Național Cantus Mundi, alături de Teodora Iacob și Asociația Nature Talks, care aduce în atenția copiilor teme de responsabilitate față de natură și consecințele propriilor acțiuni asupra acesteia.

,,Cantus Mundi este programul Național al Corului Național de cameră Madrigal Marin Constantin și de mai bine de 10 ani se ocupă de integrarea socială a copiilor prin cânt coral. Ei bine, de data aceasta, colegii noștrii de la Nature Talks au venit să ne propună un proiect foarte interesant prin care să facem educație ecologică cu ajutorul cântului coral, dar și prin intermediul platformei Cantus Mundi unde sunt înscriși nu mai putin de 60.000 de copii. Ei bine, de ce? E o întrebare la care răspunsul e foarte simplu: pentru că tineri noștrii trebuie să fie conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor și încetul cu încetul să înceapă să repare ceea ce înaintașii lor au stricat. Astfel, discuții despre poluare, particulele în suspensie, plastic, reciclare sau chiar despre impactul hainelor asupra mediului sunt foarte sănătoase și împreună cu muzica pot fi foarte ușor de transmis și mai ales de ajuns la urechile celor mici astfel încât să îndreptăm ceea ce se poate îndrepta”.

Emil Pantelimon a vorbit si despre cum ar arăta România peste 20 de ani în care copiii și generațiile următoare știu ce înseamnă responsabilitatea față de mediu: ,,Cel mai important lucru pe care asociația Cantus Mundi îl face este să aducă copii unul lângă altul, să ridice bariere sociale, iar de aici creativitatea și responsabilitatea nu mai are limite. Iar lucrul pe care îl putem face prin muzică mult mai util este acela de a-i aduce împreună, să facă parte din aceiași familie, care în România se numește Cantus Mundi, și este locul acela unde copii învață să nu judece alte persoane în funcție de statut, bani, naționalitate sau culoare. Ei bine, dacă reușim să dăm mână de la mână, să comunicăm și să muncim pentru același proiect care pentru noi se numește România, ei bine atunci putem vorbi despre o Românie diferită peste 20 de ani.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.