VIDEO: Cătălin Cornea – „Vrem să facem primii câini de terapie certificați pentru oameni cu nevoi speciale”

Despre cum ajută câinii persoanele cu nevoi speciale și ce înseamnă proiectul Dogtors a aflat Andreea Bratu de la Cătălin Cornea, specialist în dresaj și comportament canin, Vice președinte Asociația MagiDream, co-fondator Dogtors, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Dresajul poate ajuta oamenii și m-am implicat în proiecte sociale prin care au avut de beneficiat seniori, copii de la școli. Am fost cu câini dresați acolo și s-au bucurat de ei. Acum câțiva ani am dresat primul câine scos din adăpost și făcut câine-asistent. L-am ales din foarte mulți câini și am început dresajul. Am pus bazele unui câine de ajutor și astfel că acest proiect a fost printre primele 6 inovatoare din întreaga lume”, spune Cătălin Cornea.

Dacă vrei să afli detalii legate de Asociatia MagiDream, cine sunt beneficiarii proiectului Dogtors, cum se dresează câinii pentru terapie, cum se pot implica oamenii în proiect, vezi VIDEO.

„Prin proiectul Dogtors vrem să facem primii câini de terapie certificați pentru oameni cu nevoi speciale: copii, adulți, oameni cu ușoare dizabilități locomotorii. Câini care să fie suport emoțional pentru oameni. Deja lucrăm și beneficiarii acestui proiect sunt 22 de tineri cu nevoi speciale.

Doamna doctor Dana Jianu este ambasador al proiectului. Două dintre tinerele care beneficiază de ajutor vor avea parte de o terapie ocupațională. Vrem ca oameni din toată țara să poată accesa proiectul nostru și vor beneficia de cursuri pentru a de deveni dresori de câini de asistență. Toți oamenii se pot implica.

Noi avem nevoie și de susținere. Dincolo de toată știința noastră și de timpul acordat dezvoltării proiectului, avem nevoie și de o susținere materială. Voi continua idea de a scoate cățeluși din adăpost și unii dintre ei care au calități înăscute vor fi puși în valoare și vor fi partenerii oamenilor care au nevoie, emoțional sau fizic, de suport din partea câinilor”, explică specialistul în dresaj și comportament canin, co-fondator al proiectului Dogtors.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.