Primele maşini confiscate pentru transport şi depozitare ilegală de deşeuri, în sectoarele 5 şi 6

foto: Cirpian Ciucu - Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că a fost confiscată prima maşină pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii sau demolări.

„Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mică publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini!”, a scris primarul, sâmbătă, pe Facebook.

El a avut un mesaj şi pentru constructori – vor fi monitorizaţi cu precădere.

„Mulţumesc pentru colaborare Gărzii de Mediu, Poliţiei Naţionale Sectorul 6 şi Poliţiei Locale Sector 6. Operatorul de salubrizare, Urban SA, este autorizat să ridice deşeurile provenite din construcţii. Sunaţi la ei, sunaţi la primărie şi vă îndrumăm”, a transmis Ciucu.

Tot astăzi, a fost confiscată o mașină și în sectorul 5. Acțiunile din cele două sectoare au avut loc aproape simultan.

„Astăzi, 13.02.2021, a avut loc o acțiune comună a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București și legislația de mediu în vigoare. În urma acesteia, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au constatat că dintr-o autoutilitară au fost abandonate deșeuri rezultate din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5. Persoana în cauză a fost sancționată cu 30.000 de lei, iar autobasculata cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, întrucât faptele mai sus menționate contravin prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor pe teritoriul României, cap. IV – transportul deșeurilor nepericuloase, art. 19 și art. 20. De asemenea, a fost aplicată măsura complementară prevăzută la art. 25 alin. 3, care prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei. Persoana în cauză are și obligația de a salubriza zona afectată până în data de 17.02.2021.

​În prezența reprezentanților Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, șoferul a recunoscut că a abandonat deșeurile, că nu deține formulare de încărcare-descărcare a deșeurilor transportate și nu poate clarifica proveniența acestora.
Astfel de acțiuni, dispuse de ministrul Mediului și reglementate prin decizia Comisarului General din 19.05.2020, vor continua și în perioada următoare pe raza Sectorului 5, mai ales acolo unde există indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții și nu numai. Activitatea se va desfășura prin patrulări succesive cu/și din autovehicule, sub directa coordonare a personalului de conducere a Poliției Locale Sector 5.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.