Dan Byron: ”Albumul «Perfect» a început printr-un telefon”

Despre concertul aniversar Byron, amintiri legate de perioada în care s-a născut albumul ”Perfect”, ce va urma pentru trupa Byron a aflat Andreea Bratu de la Dan, solistul Byron, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Am niște emoții… Nu prea s-a întâmplat să cântăm în perioada asta. Ne-am inventat preocupări, pentru că altfel o luam razna. Am început să scriem un material nou. Am avut baftă pentru că a fost o iarnă foarte blândă. Dacă ar fi trebuit să stăm în casă, ar fi fost nasol. Dacă situația asta s-ar fi prelungit până anul viitor pe vremea asta, cred că am fi început să ne gândim la a face altceva”, spune Dan.

”Albumul «Perfect» a început printr-un telefon. Vorbeam cu inginerul nostru de sunet de atunci și mi-a propus să încerc să fac o variantă după «Ploaie în luna lui Marte» a lui Alifantis, lucru pe care l-am considerat imposibil. Am considerat că nu am cum să o regândesc. El mi-a zis totuși să încerc. O săptămână mai târziu i-am trimis o versiune, care a și ajuns pe albumul «Perfect». Noi am luat piese pe care le-am refăcut, le-am regândit. Cred că trebuie ca piesa să fie recongnoscibilă. Măcar 90% din versuri să fie cele originale. Te apuci să faci piese pe care le știi deja. E un exercițiu greu pe care nu știu dacă l-aș repeat”, explică artistul.

Dacă vrei să afli istoria albumul ”Perfect”, unde va avea loc concertul online, ce sistem există pentru categoriile de bilete, unde se găsesc concertul acustic ”Drama” și noul albumul Byron cântat live, vezi VIDEO.

”La concertul aniversar de pe 17 februarie -10 de ani de la lansarea albumului «Perfect», vom cânta toate piesele, mai puțin 3 dintre ele, dar vom completa și cu anumite piese iubite de publicul nostru. Surprizele sunt piesele de pe album pe care nu le-am cântat live niciodată”, punctează Dan.

”Cred că zona de online se va combina cumva cu zona de live. Sunt mulți oameni din alte localități sau din afara țării care își doresc să vadă acele concerte. Nu cred că aceste concerte online vor dispărea după pandemie. Dacă îți faci mindset-ul că e un concert normal, ai pierdut. Eu mi-am făcut un mindset de genul: într-o zi îmi iau chitara la mine acasă, că așa vreau eu, dar deschid și calculatorul pentru un live. Deci, dacă pornești cu mindset-ul că ești singur e OK, dar dacă pleci cu ideea că sunt doar niște comentarii și nu e publicul, ai pierdut”, spune Dan Byron.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.