Sectorul 5 se modernizează!

Din luna martie, vor demara lucrările de modernizare a Sectorului 5, anunță Cristian Popescu Piedone.

Într-o deplasare pe teren cu directorii de la Primărie dar și cu cei ai firmei care va executa lucrările, Piedone a trasat prioritățile acestei modernizări.

Cum vor arăta parcurile și locurile de joacă:

Parcurile, oricât de mici ar fi ele, vor fi reabilitate, vor fi alese doar plante perene și cât mai mulți copaci.

Primarul spune că în Sectorul 5 nu s-au mai făcut de multă vreme plantări ți materialul dendrologic este îmbătrânit. De asemenea, edilul a cerut ca, în toate parcurile, să fie instalate sisteme de aspersoare pentru a uda vegetația, vara.

În fiecare părculeț, vor fi instalate aparate de joacă pentru copii dar și bănci, mese de șah și aparate de fitness pentru adulți.

Piedone le-a cerut tuturor celor prezenți să achiziționeze aparate de joacă, de fitness și mobilier urban de bună calitate, rezistente și la prețuri mici.

„Sectorul 5 nu are bani, dar are ambiție. Trebuie să arătăm că noi facem cu doi poli cât fac alții cu două mii de lei”, le-a spus Piedone directorilor.

Se scot bătătoarele, se pun grătarele…

Și spațiile verzi de lângă blocuri vor fi reabilitate. Și în cazul acestora, Cristian Popescu a cerut să se planteze cât mai mulți copaci și arbuști, adică plante perene.

Edilul a subliniat că nu mai pot fi acceptate petice de spațiu verde pe care fiecare plantează ce vrea, de exemplu ceapă. Pentru că este vorba despre domeniul public, ce aparține tuturor cetățenilor. De asemenea, a anunțat că va înlătura bătătoarele de covoare de lângă blocuri deoarece acestea nu mai sunt permise de reglementările legale.

În schimb, primarul Sectorului 5 a promis că, acolo unde asociațiile de proprietari vor fi de acord, vor fi instalate grătare pentru ca oamenii să poată ieși la picnic, în weekend-uri.

Viitoarea mare parcare supraterană supraetajată…

În Sectorul 5, va demara și construcția primei mari parcări supraterane, supraetajate.

Aceasta va fi amenajată pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 și va avea 1.170 de locuri de parcare. Pentru a folosi spațiul la maximum, deasupra parcării vor fi amenajate terenuri de sport. Acest model va fi extins, apoi, cu încă două parcări, care vor fi realizate, de asemenea, cu terenuri de sport.

„Odată cu începerea primăverii va începe și modernizarea și reconstrucția Sectorului 5. Nu avem timp de pierdut. Ani de zile, locuitorii din Sectorul 5 au avut de suferit din cauza lipsei parcurilor sau a parcărilor. Am mers pe teren și voi face acest lucru mult mai des în perioada următoare pentru că îmi doresc să realizăm mai multe proiecte extrem de importante pentru cetățenii din sector.

Avem nevoie de parcuri și locuri de joacă, de spații verzi și terenuri de sport. Trebuie să le asigurăm copiilor locuri moderne și sigure în care să se poată juca și dezvolta armonios.

De asemenea, o altă problemă care trebuie rezolvată de îndată este cea a parcărilor. Am primit numeroase sesizări din partea cetățenilor pe această temă. Vom demara un prim proiect care va aduce 1.170 de noi locuri de parcare într-o zonă foarte aglomerată din sector. Nu avem timp de pierdut! Trebuie să ne apucăm de treabă!”, spune Piedone.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.