VIDEO: Gabriel Brumariu – „Myra este o aplicație care vine în ajutorul tinerilor”

Despre „Myra”, prima aplicație mobilă de educație pentru sănătate sexuală, a aflat Andreea Bratu de la Gabriel Brumariu, manager de proiecte în cadrul Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală – SECS, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Nevoile tinerilor nu sunt îndeplinite și ascultate. Din păcate, nu sunt date momentan, dar întregul sistem educațional a trebuit să se adapteze. A fost dificil pentru profesori, pentru școli, pentru elevi. Atunci, credem și noi că perioada asta a fost un mare minus, în condițiile în care nici până acum nu se livra mult în școli la nivelul educației sexuale”, spune Gabriel Brumariu.

Dacă vrei să afli în ce context a fost lansată aplicația Myra, cum ajută tinerii, vezi VIDEO.

„Este o aplicație care vine în ajutorul tinerilor. Se regăsesc informații ce țin de relații, consimțământ, parteneri, schimbări ale corpului, până la contracepție, sarcină și alte sbiecte conexe.

Pe Internet sunt multe informații, dar dacă este greu să discerni ce e bun și ce nu e bun, prin această aplicație, lucrând cu specialiști în elaborarea mesajelor, am reușit să aducem informații corecte și de care tinerii au nevoie.

Avem o variantă pentru fete și una pentru băieți. Avem informații legate de modul în care pot contacta specialiștii, numere de telefon la care ei pot apela. Ne-am dorit foarte mult să putem avea varianta de a contacta direct un medic. Sperăm să putem atrage fonduri pentru a implementa și acest lucru.

Aplicația, odată descărcată, poate fi ușor folosită. Mai mult, nu este nevoie de conexiune la Internet, pentru că ne-am gândit la toate comunitățile cu care lucrăm”, explică manager-ul de proiecte din cadrul Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală – SECS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.