VIDEO: Ioana Cărtărescu Petrică – „Pentru mulți cartea este un obiect de lux și nu este normal să fie așa”

Despre proiectul „Fiecare contează”, despre „Biblioteca de cartier” și importanța cărților în viața de zi cu zi a aflat Andreea Bratu de la Ioana Cărtărescu Petrică (Președinte proiect „Fiecare contează”), invitată în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Povestea «Fiecare contează» a început acum aproape 3 ani și s-a născut dintr-un vis mai vechi: de a aduce o contribuție la îmbunătățirea educației din România. Proiectul a pornit simplu: de la vreau o carte. Pentru mulți cartea este un obiect de lux șinu este normal să fie așa.

Prin Asociația «Fiecare contează» am luat contact cu niște școli din mediul rural, unde copiii nu au posibilități și am început un wish list. Oamenii ne-au trimis multe cărți, le-am dus la școli și am continuat să facem asta la multe școli din județul Călărași”, povestește Ioana Cărtărescu Petrică.

Dacă vrei să afli de la ce idee a pornit proiectul, cum au strâns bilete cu wish list pentru cărți, pentru cine a mai oferit cărți gratuite, unde se găsește Biblioteca de cartier, ce este Ghidul de înființare al Bibliotecilor de stradă, vezi VIDEO.

„«Biblioteca de cartier» este un dulap cu cărți, care arată ca un corp de bibliotecă. Sunt cărți din donații și fiecare om poate răsfoi o carte, să își aleagă o carte, două sau trei, să aducă o carte la schimb. Noi dorim să fie oameni care să doneze cărți. Cred că încrederea este ceva ce s-a pierdut.

Sunt mulți oameni buni, cărora le pasă de cei din jur. Nu am rămas niciodată fără cărți în bibliotecă, avem cărți în plus. E ceva ce a adunat comunitatea în jurul obiectivului acesta. Stăm de vorbă cu oamenii, sunt și copii care vin la noi. Este important să existe cărțile peste tot, să fie parte din viața noastră”, spune Președintele Asociației „Fiecare contează”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.