Lucrările de consolidare a Colegiului Gheorghe Șincai nu vor începe deocamdată

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Judecătorii au respins, miercuri, cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a imobilului unde funcţionează liceul.

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este însă definitivă.

”Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic II, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor”, susţinea recent Primăria condusă de Daniel Băluţă.

Administraţia locală a propus ca, pe durata lucrărilor (22 de luni), activitatea didactică să se desfăşoare temporar în altă parte.

Elevii şi profesorii au refuzat, și zile la rând au protestat în fața Colegiului.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17,6 milioane lei.

În septembrie anul trecut, Consiliul de administraţie al liceului a respins relocarea în altă clădire, iar Primăria a reacţionat prin deschiderea unui proces la Judecătoria Sectorului 4, în care solicita evacuarea de urgenţă şi predarea amplasamentului.

Marți, Ministerul Educaţiei a anunţat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat un protocol prin care îşi asumă în mod explicit obligaţia de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea la Gheorghe Şincai.

Potrivit documentului, până pe 1 august, Primăria Sectorului 4 va prezenta mai multe variante pentru relocarea activităţilor didactice desfăşurate în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai pe perioada execuţiei lucrărilor de consolidare.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.