Nicuşor Dan cere Corpului de control să verifice fraudele semnalate în legătură cu monumente din Bucureşti

Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a cerut Corpului de control să verifice fraudele semnalate de Poliţia Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în Bucureşti.

Edilul precizează că Municipalitatea sistează în acest an orice finanţare pentru noi statui.

„Am cerut Corpului de control să verifice fraudele semnalate de Poliţia Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuţi în Bucureşti. Cei responsabili vor fi identificaţi şi sancţionaţi, iar informaţiile strânse vor fi trimise mai departe poliţiei, pentru eventuale inculpări. Anunţ în acelaşi timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanţare pentru noi statui în Bucureşti. Redirecţionăm banii pentru investiţiile prioritare, neglijate de precedenta administraţie – în modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport”, a scris primarul general, pe pagina sa de Facebook.

Pe 13 februarie, Poliţia Capitalei informa că un artist este anchetat după ce, timp de mai mulţi ani, a avut contracte cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic pentru realizarea unor monumente din bronz, însă ar fi folosit materiale de calitate inferioară, care ar fi dus la deteriorarea lucrărilor, prejudiciul fiind estimat la aproape 18 milioane de lei, adică suma plătită pentru contracte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.