VIDEO: Radu Mihaiu, Primar Sector 2: „Depozitarea deșeurilor e o problemă care va deveni la fel de gravă ca cea a termoficării”

Despre panourile și gheretele improvizate, taxa de salubrizare și campania pornită de Poliția Locală a aflat Alex Minculescu de la Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

Legat de panourile publicitare amplasate ilegal, primarul Sectorului 2 spune: „Se întâmplă de la începutul mandatului: tot le demolăm și ele apar, cumva. Trebuie, la un moment dat, să aprobăm un regulament pentru valorificarea lor, că nu mai avem loc să le depozităm. Sunt duse undeva. Ele sunt amplasate ilegal, nu le cunoaștem proprietarul. La fel se întâmplă și cu mașinile abandonate. În fiecare lună semnez să fie ridicate și locul de depozitare s-a umplut și el.”

Dacă vrei să afli ce procedură dorește să facă, cine se ocupă de demolarea panourilor publicitare, ce campanie de ajutorare a oamenilor străzii a început acum, ce spune despre școlile din Sectorul 2, despre gestiunea deșeurilor și taxele aferente, VEZI VIDEO.

„Spațiul în București este din ce în ce mai puțin, el este al tuturor. Nu mai putem lăsa pe oricine să folosească spațiul tuturor. Vom elibera intersecțiile, pentru că s-a umplut de chioșcuri. Nu am nimic cu initiațiva privată, trebuie să existe. Am avut o discuție despre florării, dar nu sunt convins că e nevoie să avem câte 4 chioșcuri de flori în fiecare intersecție. Ocupă spațiul și nu mai pot trece oamenii pe acolo. Am rezvizuit strategia de amplasare a chioșcurilor de flori”, punctează Radu Mihaiu.

Despre taxa de salubrizare, acesta explică: „Vrem să schimbăm cu totul modul de finanțare a ridicării deșeurilor. Vrem să aplicăm două principii europene. Suntem aliniați cu Primarul General și vom avea o strategie comună cu toate sectoarele. Depozitarea deșeurilor e o problemă care va deveni la fel de gravă ca cea a termoficării. Acum este momemntul să facem pașii înainte.

Am avut o discuție cu Ministrul Mediului și cu cel al Fondurilor Europene. S-a aprobat o taxă pentru persoanele care nu au contract. Începând cu 1 iunie, sperăm ca toți locuitorii să aibă o taxa a deșeurilor care pot fi reciclate: va fi o taxă modică. Pentru cele menajere va fi un tarif mai substanțial. Este o dezbatere legată de acest tarif. Tariful va fi votat de Consiliul Local, dar încă suntem în consultare publică.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.