Ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile din Republica Moldova

Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19
În data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vederea susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru autoritățile din Republica Moldova.
Cu sprijinul comun Ministerul Afacerilor Externe-Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.
România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
Ajutorul umanitar constă în acordarea de echipamente medicale, extrem de necesare autorităților, cadrelor din prima linie din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.