”Arhipelag”, premieră online oferită de Teatrul Dramaturgilor Români

Astăzi, de la ora 20:00, pe canalul YouTube al TDR, va fi prezentat  spectacolul ARHIPELAGbazat pe monodrama Laurei Ivăncioiu, text câștigător în cadrul concursului de Creație teatrală și literară ”Distanța”.

”Arhipelag este despre relația dintre o adolescentă și părinții ei – așa cum sunt multe, cu revolte, greșeli și iubire. Este despre distanțarea socială care vine la pachet cu apropierea familială. Este despre insule care realizează că sunt arhipelaguri.” spune autoarea.

Laura Ivăncioiu urmează, în prezent, un Master de Scriere Dramatică și se prezintă astfel:

Am 45 de ani, am urmat la vremea lor, Facultatea de Jurnalistică și apoi un Master în Comunicare. Apoi am fost ziaristă, om de radio, de fapt, pentru vreo zece ani. Și mai apoi am lucrat, lucrez încă, în PR. Cred că scrisul m-a pasionat dintotdeauna, iar în ultimii ani a devenit o preocupare – am vrut să învăț cum se scrie cu structură în spate, cum se rescrie, cum se editează, toate astea care țin de muncă, nu de inspirație. În paralel, în acești ultimi ani, m-a apucat și dragostea pentru teatru. Am văzut foarte multe spectacole, m-am apropiat de actori, regizori, am încercat să înțeleg teatrul, nu doar să mă bucur de ce îmi aduce. Am început să scriu pe blogul meu, despre teatru. Așa că atunci când am aflat că există la UNATC un Master de Scriere Dramatică, combinația perfectă a celor două pasiuni, scrisul și teatrul, am zis, că da, mă apuc de școală din nou. Sunt anul doi acum și încă sunt în proces de învățare. Când am văzut anunțul cu concursul de la Teatrul Dramaturgilor Români, chiar lucram la Arhipelag, pentru Cursul Teatru pentru copii și adolescenți. Așa că fără să spun nimănui, am trimis piesa la concurs și am numărat zilele până la anunțarea rezultatelor.” (text preluat din Comunicatul de presă TDR)

Interpreta Teodorei  este  tânăra actriță Izabella Demeter, absolventă a Facultății de Arte, Specializarea Artele spectacolului de teatru – Actorie, din cadrul Universității Hyperion (clasa prof. Adriana Trandafir și conf. univ. dr. Diana Mihăiță).

Spectacolul este difuzat gratuit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.